Onze koffiebonen
 

Onze koffiebonen worden met zorg geselecteerd, uit verschillende delen van diverse landen. Kwalitieit  staat bij ons voorop. We gebruiken de slow roast methode, zo halen we het beste uit de koffiebonen. We beschikken over een team van experts, die van Midden-Amerika tot aan het verre oosten zoeken naar de meest verse en kwalitatief beste bonen om in te kopen en te branden. Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk vacuum verpakt in speciale aroma behoudende zakken, hierdoor schenkt u uw klanten en medewerkers een heerlijke, verse kop koffie op elk moment van de dag.

                                    

 

Private Label Coffee roostert koffiebonen uit o.a.:

►  Brazilië
►  Colombia
►  Nicaraqua
►  Guatemala
►  India
 
                                                                                                                                                                                                      
Brazilie Yellow Bourbon

Brazilie, op dit ogenblik de tiende wereldmacht, exporteert jaarlijks 32 miljoen balen,
een derde van de wereldproductie, waarvan 14 miljoen balen afkomstig zijn uit de staat
Minas. In Brazilie groeien ruim 4 miljoen koffieplanten, 75% van de oogst wordt door
de kleinere boeren op de markt gebracht. Brazilie is goed voor ongeveer 35% van de
wereldproductie, en van deze 30%  is de helft afkomstig uit de deel staat Minas.

Omschrijving:
Melkchocolade, zoet, steenvruchten


REGIO:                                                 GROEIHOOGTE:
CARMO DE MINAS                            1.100 - 1.300 M                                  

PLANTVARIËTEIT:                           PROCES:
YELLOW BOURBON                         PULPED NATURAL

             





Colombia Supremo

Colombia produceert  8% van de totale wereldproductie koffiebonen levert goede
kwaliteitskoffie, met in het algemeen een volle rijke body, milde, evenwichtige en zachtzure smaak,
soms nootachtig. Bijna alle Colombiaanse koffies zijn van de Arabica koffieboon. In Colombia vriest het niet zodat de kans dat oogst vernietigd wordt minimaal is. Door de verschillende micro-klimaat zones kan het  oogstseizoen bijna het hele jaar door duren.


Omschrijving:
Chocolade, vol, Fruitig

REGIO:                                                 GROEIHOOGTE:
SANTANDER DEPARTMENT        1.200 - 1.500 M                                   

PLANTVARIËTEIT:                            PROCES:
CATURRA                                             WASHED





Nicaraqua De la noche

In Nicaragua wordt de koffie verbouwd in bergachtige en vulkanische streken.
De koffiebonen hebben een aangename zuurgraad en zijn vol van smaak.
Koffiebonen uit Nicaragua zijn over het algemeen minder bitter dan de bonen uit andere landen
in Centraal-Amerika. De Nicaragua koffiebonen zijn meer geschikt voor melanges.

 

Omschrijving:
Zoet, Medium body, Abrikozen, Chocolade-achtige afdronk


REGIO:                                                 GROEIHOOGTE:
JINOTEGA DEPARTMENT             1.500 M                                  

PLANTVARIËTEIT:                          CERTIFICERING:
CATURRA/ CATUAI                         RAINFOREST, 
                                                                FAIRTRADE          


                          
                                                                                                                                                                                         
                                                         

Guatemala Huehuetenango

Guatemala koffies behoren tot één van de beste koffiesoorten ter wereld. Met een productie van 248,000 ton koffie is het het 9e koffieproducerende land in de wereld. De koffies van HueHuetenango hebben een kenmerk  SHB (strictly hard bean) dat betekend dat de koffie wordt verbouwd op een hoogte boven de 1350 meter en zelfs op 1600/1700 meter. SHB koffiesoorten zijn in het algemeen vol van body en hebben intense geur met zoete fluweelzachte, diepe aroma's.

Omschrijving:
Fijne aciditeit, rode appel, steenvruchten, melkchocolade, Cacao

REGIO:                                               GROEIHOOGTE:
OXBE, HUEHUETENANGO          1.300 - 1.800 M                                   
 
PLANTVARIËTEIT:                         PROCES:
BOURBON                                         WASHED SHB 
                                                             

                                                              

 






Duurzame koffie


Miljoenen boerengezinnen wereldwijd bestaan van de teelt en oogst van koffie. Wij vinden het belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen en
kunnen werken onder goede omstandigheden en hun kinderen onderwijs kunnen geven.


Wij bieden de volgende duurzame koffiesoorten aan: